Veltman: 'Daar kan ik nog wat leren van Daley, hij pakt dat wat sneller op'

Veltman: 'Daar kan ik nog wat leren van Daley, hij pakt dat wat sneller op'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 07:32di 10-09-2019 om 07:32

Joël Veltman stond in het EK-kwalificatieduel met Estland (4-0) voor het eerst sinds november 2017 in het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax is maar wat blij dat hij terug is.

"Dat ik nu weer mag opdraven is een prachtig gevoel", zegt Veltman tegen de NOS. "Ik hoef niet meer terug te denken aan mijn blessure. Ik ben fit, ben één van de jongens bij Ajax en nu mocht ik één van de jongens zijn bij Oranje." Verrast door zijn uitverkiezing was hij niet. "Ik stond er niet van te kijken. Hij (Koeman, red.) weet wat ik heb laten zien als rechtsachter, dus hij weet wat hij aan me heeft. Maar het is wel extra lekker dat ik mocht spelen."

Veltman geeft aan dat hij van ver is gekomen na zijn zware blessure. "Het is heerlijk als je dat shirt weer aan hebt. Ik verwachtte niets, maar je hoopt natuurlijk wel. Als je dan je naam ziet staat, komen er mooie gevoelens naar boven", laat hij weten aan Voetbal International. "Op dit moment gaat het alleen maar goed. Ik heb nu weer bij Oranje mogen zitten, mogen opsnuiven hoe het hier is. Uiteindelijk heb ik gewoon een prima voldoende voor de hele week gescoord."

Opvallend genoeg waren Veltman en Daley Blind de rechts- en linksback, waar ze bij Ajax samen centraal achterin staan. Hij ziet dat zijn ploeggenoot makkelijk schakelt tussen de verschillende posities. "Daar kan ik nog wat leren van Daley. Ik was nog een beetje onwennig als rechtsachter. Natuurlijk heb ik daar vorig seizoen gespeeld, maar nu heb ik veel centraal gespeeld. Daley pakt dat wat sneller op."

Poll

Is Veltman goed genoeg voor Oranje?

(2496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws