'Weinig kansen bij Chelsea, wie weet komt er een moment dat ik terugkeer bij Ajax'

'Weinig kansen bij Chelsea, wie weet komt er een moment dat ik terugkeer bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 11:44do 12-09-2019 om 11:44

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 11:50do 12-09-2019 om 11:50

Daishawn Redan stond bij Ajax te boek als een wonderkind, maar verliet de Amsterdamse jeugdopleiding twee jaar geleden voor Chelsea. Inmiddels speelt de achttienjarige spits voor Hertha BSC én debuteerde hij deze week voor Jong Oranje. Het was voor Redan niet de eerste keer dat hij met oudere jongens voetbalt.

"Nee zeker niet. Ik ben het gewend om met oudere jongens te voetballen. Bij Ajax heb ik nooit met mijn eigen lichting gespeeld. Op een gegeven moment was ik volgens mij zelfs drie lichtingen doorgeschoven", vertelt Redan aan De Telegraaf. Zijn contract bij Chelsea liep nog twee jaar door, maar de jonge spits koos voor Hertha BSC. "Als je wordt verhuurd bij Chelsea, wat de bedoeling was, dan had ik drie jaar moeten bijtekenen. Dan zou ik vijf jaar vastliggen. Dat zag ik niet zitten."

Waarom niet? "Omdat ik weinig kansen zag om in het eerste te komen. Chelsea staat niet bepaald bekend als een club waar jonge spelers doorbreken. Daarnaast heeft de club ongelooflijk veel spelers verhuurd. En die moeten óók nog terugkomen. Ik wilde na Chelsea Onder 23 per se in een eerste elftal spelen, dat is het beste voor mijn ontwikkeling. Toen ben ik om me heen gaan kijken, bij clubs waar kansen voor mij lagen. Het werd Hertha BSC."

Terwijl Redan aan de weg timmert in de Bundesliga, ziet hij leeftijdgenoten als Sergiño Dest bij Ajax doorbreken. In gesprek met het Algemeen Dagblad: "Dat vind ik heel mooi om te zien. Elke speler kiest zijn eigen pad, wie weet komt er een moment dat ik bij Ajax terugkeer, maar voorlopig ben ik tevreden met hoe het gaat. Op mijn jonge leeftijd heb ik al veel goede ervaringen opgedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws