Lange revalidatie bij PSV: Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad

Lange revalidatie bij PSV: "Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 11:58do 12-09-2019 om 11:58

Ruim twaalf maanden was Ryan Thomas uit de roulatie met een zware knieblessure. De 24-jarige middenvelder uit Nieuw-Zeeland maakte vorige week zijn rentree in een oefenwedstrijd van PSV, maar is er nog niet helemaal.

"Het heeft me twaalf maanden gekost om terug te komen", zegt Thomas op de PSV-site over zijn moeizame revalidatie. "Nog langer zelfs om weer een wedstrijd te kunnen spelen. Mijn officieuze debuut. Die dag is wat later gekomen dan ik zelf had gehoopt."

"Ik zou willen dat het vandaag beter was gegaan. Bijna iedere dag ga je naar huis met dat gevoel", vertelt hij. "Dag in dag uit zoek je de grenzen van je lichaam op en keer op keer merk je dat je lichaam nog niet kan wat het hoofd wil. Soms ging er iets mis, een ander moment moest ik simpelweg stoppen met een oefening omdat ik het niet kón afmaken."

"Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad. Thuis was ik soms niet te genieten. Dan had ik acht uur getraind, vorderde het voor geen meter, kwam ik thuis en wilde ik niets. Niet praten, niets doen. Ze besefte wel hoe moeilijk ik het had, maar leuk is dat natuurlijk niet."

Thomas is inmiddels in de laatste fase van zijn hersteltraject beland. Nu moet hij ritme opdoen in wedstrijden. "Ik zal het moeten hebben van vriendschappelijke wedstrijden tussendoor. Binnen vier of zes weken van nu hoop ik aan te kunnen haken."

Poll

Gaat Thomas zich in de basis spelen bij PSV?

(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws