Real-huurling 'hapt naar adem': 'Nooit een team druk zien zetten als Liverpool'

Real-huurling 'hapt naar adem': 'Nooit een team druk zien zetten als Liverpool'

12-09-2019 21:20
27

Dani Ceballos heeft een frustrerende periode bij Real Madrid achter zich gelaten. De Spaanse middenvelder is razendsnel in de armen gesloten door de fans van Arsenal. Volgens hem komt het allemaal aan op vertrouwen.

Ceballos maakt een sterke indruk in zijn eerste weken bij The Gunners, die hem dit seizoen huren van de Spaanse grootmacht. "De twee goede wedstrijden die ik voor Arsenal heb gespeeld tot dusver, heb ik in mijn twee jaar bij Real Madrid niet gehad. Dat heeft te maken met vertrouwen, maar je moet ook kritisch zijn op jezelf", vertelt de 23-jarige spelmaker aan The Guardian.

Ceballos kon niet overweg met Real-coach Zinedine Zidane. Hij verweet de Fransman onder meer het systeem om te gooien als Luka Modric en Toni Kroos niet konden spelen in plaats van hem een kans te geven. Een wereld van verschil met Arsenal-manager Unai Emery. "Hij wil dat ik mijn persoonlijkheid toon, mijn wil om te leren. Ik ben enorm gepassioneerd op het veld en neem graag de leiding. Ik wil opstaan op de moeilijke momenten, zoals de echt grote spelers."

"Het vertrouwen van de coach is zestig procent van wat je nodig hebt. Weten dat als je een fout maakt, dat je de steun krijgt", stelt Ceballos, die het uit bij Liverpool lastig had. "Ik heb nog nooit een team beter zien spelen en druk zien zetten dan Liverpool toen, ook de manier waarop de fans het team naar voren stuwden was nieuw voor mij. Je had het gevoel dat je moest happen naar adem. Ze zijn zó goed op elkaar ingespeeld."

Ceballos geniet van de passie in Engeland, die volgens hem ongeëvenaard is. Hij lijkt open te staan voor een definitieve transfer. "De supporters hier houden net zoveel van het voetbal als ik, ze beleven het op dezelfde manier. Ik voel me hier wel gewild."