PEC-preses houdt 'ongelofelijke klojo' Stegeman in het zadel: 'Geen schade'

PEC-preses houdt 'ongelofelijke klojo' Stegeman in het zadel: 'Geen schade'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 13:34za 14-09-2019 om 13:34

Het feit dat John Stegeman andere mensen geen schade heeft toegebracht tijdens zijn dronkemansrit, was een belangrijke afweging om de trainer niet te ontslaan. Dat stelt voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle.

Visser had de ochtend na het beruchte ongeluk een 'heel emotionele' Stegeman aan de telefoon. "Mijn eerste reactie? Ongelofelijke klojo", stelt de preses in De Stentor. "Natuurlijk heb ik dat ook tegen hem gezegd. Doordat hij dit doet, is hij een ongelofelijke klojo die – om te beginnen – zijn familie, maar ook zijn werkgever en zichzelf tekort doet. Ik voelde ook teleurstelling. Maar ik weet dat mensen helaas niet perfect zijn."

Stegeman werd niet ontslagen. "Ontslag is de meest gemakkelijke weg. Lekker stoer, maar dat is mij te makkelijk. Er is geen sprake van recidive. Dat heb ik gecheckt, bij hemzelf en ook bij mensen die hem kennen, bij andere clubs. Hoe gaat iemand ermee om? Dat is voor mij heel belangrijk. Hij zit in een moeilijke periode van zijn leven. Dat weeg je mee, maar is niet bepalend."

"John was er helemaal kapot van, ook maandag nog", vervolgt Visser. "Je hebt als werkgever een sociale plicht. Gelukkig heeft hij aan andere mensen geen schade toegebracht. Godzijdank. Dat vonden wij belangrijk in de afweging." Als hij iemand had doodgereden, was hij wel ontslagen? " Natuurlijk. Dat kun je toch niet accepteren?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Stegeman ontslagen moeten worden?

(5720 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws