'Ik voel dat ik dicht tegen het eerste aanzit, Ten Hag heeft dat ook gezegd'

'Ik voel dat ik dicht tegen het eerste aanzit, Ten Hag heeft dat ook gezegd'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 16:54za 14-09-2019 om 16:54

Noa Lang blinkt al lange tijd vrijwel wekelijks uit bij Jong Ajax en klopt steeds nadrukkelijker aan de deur van het eerste elftal. De jonge buitenspeler is sinds deze week officieel lid van de A-selectie en hoopt nu op meer.

Afgelopen zomer had Lang een gesprek met de technische leiding van Ajax, die een duidelijke boodschap had voor de jeugdinternational. "Een vertrek was onbespreekbaar. Daar spreekt veel vertrouwen uit", laat hij weten aan Het Parool. De twintigjarige vleugelaanvaller debuteerde op 13 maart tegen PEC Zwolle en kwam sindsdien tot 57 minuten in het eerste, maar is geduldig. "Je speelt bij de top van Nederland, vorig seizoen was Ajax zelfs top van Europa. Dan kom je als jeugdspeler niet zomaar in het eerste elftal."

Hoewel de concurrentie van onder meer Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres en Quincy Promes moordend is, rekent Lang op meer kansen in de hoofdmacht. "Het is vechten voor je speeltijd. Ik voel dat ik dicht tegen het eerste elftal aan zit. Dat merk ik tijdens de trainingen en de trainer (Erik ten Hag, red.) heeft dat ook gezegd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Noa Lang goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax?

(4974 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws