Abraham grijpt hoofdrol met hattrick én eigen goal, ongelukkig moment Van Aanholt

Abraham grijpt hoofdrol met hattrick én eigen goal, ongelukkig moment Van Aanholt

14-09-2019 17:54
20

De Premier League-topclubs hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt: Liverpool pakte eerder op de middag de drie punten tegen Newcastle United en ook Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur behaalden het volle pond. Tammy Abraham groeide tijdens Wolverhampton Wanderers-Chelsea uit tot de held van de middag.

De jonge spits had al vier keer gescoord tijdens de voorgaande twee wedstrijden en voegde op Molineux nog eens drie treffers toe aan zijn totaal. Nadat Fikayo Tomori de score opende met een spectaculair afstandsschot, tilde Abraham de stand eigenhandig naar 0-4. De spits kreeg ook de 1-4 op zijn naam: doelman Kepa hield een kopbal van Romain Saïss nog tegen, maar de bal caramboleerde ongelukkigerwijs binnen via Abraham. Patrick Cutrone gaf de score nog een iets draaglijker aanzien voor de thuisploeg, maar dichterbij kwamen The Wolves niet. In de blessuretijd zorgde Mason Mount zelfs voor 2-5.

Tottenham Hotspur hield het bij vier treffers: de stadsderby tegen Crystal Palace was al na een half uur beslist na treffers van Heung-Min Son en een ongelukkige eigen goal van Patrick van Aanholt. Érik Lamela zorgde vlak voor rust voor de kers op de taart: 4-0. Manchester United had aan één vroege strafschop genoeg tegen Leicester City: Marcus Rashford bezorgde zijn ploeg vanaf elf meter weer eens een zege na driemaal puntenverlies op rij.

Overige uitslagen:
Sheffield United-Southampton 0-1
Brighton & Hove Albion-Burnley 1-1