Bayern vergeet door te drukken en ziet Leipzig punt uit het vuur slepen

14-09-2019 20:35
5

Bayern München heeft de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig niet weten te winnen. Der Rekordmeister speelde met 1-1 gelijk, waardoor Leipzig voorlopig koploper blijft.

In Duitse media was vooraf veel aandacht voor de spitsenstrijd tussen Robert Lewandowski en Timo Werner. Het was de Pool die de eerste klap uitdeelde. In de derde minuut bleef hij oog in oog met doelman Peter Gulacsi rustig, na een steekpass van Thomas Müller. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur boven Philippe Coutinho.

Bayern probeerde door te drukken, was heer en meester, maar verzuimde nogmaals te scoren. Dat dacht het in de 37e minuut wel te doen na een vermeende overtreding van Marcel Sabitzer op Lucas Hernández. Lewandowski stond al klaar voor het buitenkansje, toen de scheidsrechter na het zien van de beelden oordeelde dat juist de Bayern-verdediger de overtreding had gemaakt.

Kort voor rust ging Hernández aan de andere kant in de fout. Het leverde een penalty op voor Leipzig en Emil Forsberg bleef koel vanaf elf meter. De gelijkmaker kwam volledig uit de lucht vallen gezien het spelbeeld, maar in de tweede helft richtte de thuisploeg zich op. Onder meer Werner kreeg een kans in de levendige tweede helft.

In de slotminuten grepen de doelmannen de hoofdrol. Manuel Neuer voorkwam een treffer van Werner en Peter Gulacsi kreeg zijn hand tegen de bal na een kopbal van Niklas Süle. Leipzig blijft daardoor koploper met tien punten, één meer dan Borussia Dortmund en twee meer dan Bayern en VfL Wolfsburg.