'FIFA oordeelt in het voordeel van Atlético: Simeone mag zoon (17) begroeten'

'FIFA oordeelt in het voordeel van Atlético: Simeone mag zoon (17) begroeten'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 09:58zo 15-09-2019 om 09:58

Atlético Madrid heeft een goede bekende van trainer Diego Simeone binnengehaald, meldt het Argentijnse Olé. Niemand minder dan Giulanio Simeone, de zeventienjarige zoon van El Cholo, heeft zich gemeld bij Los Rojiblancos.

De transfer verliep niet zonder slag of stoot: Simeone junior speelde in de jeugdopleiding van River Plate en vertrok zonder medeweten van de Argentijnen naar Madrid. River Plate tekende bezwaar aan tegen het vertrek tegen de jonge aanvaller, maar volgens Olé heeft de FIFA inmiddels groen gelicht gegeven voor de transfer: Simeone junior stond immers niet officieel onder contract.

De verhoudingen tussen de Primera Division-koploper en de huidige nummer vier van de Argentijnse Superliga zijn echter op scherp gezet. River Plate hoeft niet op een transfersom te rekenen, maar hoopt – al dan niet via juridische weg – aanspraak te maken op een deel van de transfersom bij een eventuele doorverkoop.

De jongste Simeone-telg zal naar verwachtingen aansluiten in de jeugdopleiding van Atlético. Zijn twee oudere broers waren al langere tijd actief in Europa: Giovanni Simeone (24) wordt dit seizoen door Fiorentina verhuurd aan Cagliari, de drie jaar jongere Gianluca speelt bij Segunda Division B-club UD Ibiza.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws