De Eredivisie-flops: 'gênante' Ciss, twee keer Willem II en Vitesse-drietal

16-09-2019 10:00
33

Negen wedstrijden en 46 doelpunten, oftewel gemiddeld 5,1 treffers per duel: het was in speelronde zes genieten op de Nederlandse velden. Deze tien spelers beleefden een minder weekend. De Eredivisie-flops!

Timon Wellenreuther (Willem II)
De Duitse goalie leidde in Almelo, waar Willem II dramatisch voor de dag kwam, hoogstpersoonlijk de 2-1 van Heracles in. Eerst kwam Wellenreuther tot verbazing van iedereen in het stadion heel wild uit en kort daarna blunderde hij bij de goal van Cyriel Dessers.

Jurgen Mattheij (Sparta)
Arme Mattheij. In Den Haag, waar AZ en Sparta elkaar zaterdagavond troffen, werd de ervaren verdediger compléét zoekgespeeld door aanvallers Boadu, Stengs en Idrissi. Meelijwekkend.

Armando Obispo (Vitesse)
Obispo, dit seizoen door PSV gestald in Arnhem, had hoge verwachtingen van zijn rentree in het Philips Stadion. De jonge verdediger zou het even gaan laten zien. Het werd een nachtmerrie. Obispo leidde in de eerste helft een tegendoelpunt in met een dramatische pass. Zijn directe tegenstander scoorde vijf keer. Au.

Jordens Peters (Willem II)
Samen met Wellenreuther was aanvoerder Peters zondag de slechtste man aan Tilburgse zijde. Bij de 1-0 van Dessers liet de stopper zich veel eenvoudig aftroeven.

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
Heerenveen kreeg zaterdagavond zo nu en dan voetballes van Ajax en dan met name na rust. Quincy Promes en Nicolás Tagliafico konden zich heerlijk uitleven tegen Floranus.

Julian Lelieveld (Vitesse)
Bij de 2-0 van grote man Malen was het de bedoeling dat de doelpuntenmaker gedekt werd door Lelieveld. De Vitesse-back liet de kersvers international van Oranje echter doodleuk koppen.

Jay-Roy Grot (Vitesse)
Indrukwekkend, dat voorkomen van Grot, maar aan de bal was het uitermate zwak wat de huurling van Leeds United liet zien in Eindhoven. Grot grossierde in balverlies en verkeerde keuzes.

Amadou Ciss (Fortuna Sittard)
Meest gênante moment van het weekend, herstel, dit seizoen: Fortuna-middenvelder Ciss die, bij het maken van de 3-2 in de laatste minuut - nog heel even de tijd voor een gelijkmaker dus - tegen FC Twente besluit om een salto te maken. Nee, z'n trainer was er ook niet heel blij mee. Hoe verzin je het.

Luciano Slagveer (FC Emmen)
Oef, het was matig, wat Slagveer zaterdag liet zien in stadion Galgenwaard. De vleugelaanvaller deed werkelijk alles verkeerd.

Bilal Ould-Chikh (ADO Den Haag)
Met een stupide actie leidde Ould-Chikh in De Kuip al na een paar minuten de openingstreffer van Feyenoord in. De jonge aanvaller beging een overtreding op Ridgeciano Haps, met een terechte strafschop als gevolg.

Wie vond jij de grootste flop van speelronde zes? Deel het in de comments!