FC Utrecht verbijstert: 'Ik geloof niet dat Dalmau voor 250.000 euro komt'

FC Utrecht verbijstert: 'Ik geloof niet dat Dalmau voor 250.000 euro komt'

16-09-2019 12:24 Laatste update: 26-09-2019 09:24
46

John van Loen is verrast door de kooplust die FC Utrecht deze zomer heeft getoond. De Domstedelingen versterkten zich met onder meer Adam Maher, Vaclav Cerny en Adrián Dalmau. 

"Kooplustig", typeert voormalig spits Van Loen zijn oude club in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hoe is het mogelijk dat ze zulke spelers kunnen halen? Of ze hebben een heel goed netwerk, of Jordy Zuidam kan goed praten. Dat er geld is, is duidelijk. Bij FC Utrecht praten ze over een salarisplafond, maar ik geloof niet dat Dalmau voor 250.000 euro per jaar komt."

Over John van den Brom, de opvolger van Dick Advocaat, is Van Loen enthousiast. "Hij beloofde dat FC Utrecht op de helft van de tegenstander gaat spelen. In de competitie kunnen we dat zien, Europees helaas niet. FC Utrecht wordt derde of vierde. Dat kan niet anders als je een elftal hebt met zo veel aanvallende inspiraties. Dan moet je de lat hoog leggen."

Dalmau heeft inmiddels drie doelpunten gemaakt namens zijn nieuwe club. Zaterdagavond was de Spanjaard één keer trefzeker tegen Emmen. In stadion Galgenwaard won Utrecht met 3-1. 

No Poll