Update: Drukke Puyol slaat Barça-aanbod af: 'Geen eenvoudige beslissing'

Update: Drukke Puyol slaat Barça-aanbod af: 'Geen eenvoudige beslissing'

Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019 om 09:45do 26-09-2019 om 09:45

FC Barcelona heeft tevergeefs een lijntje uitgegooid naar clubicoon Carles Puyol, heeft oud-ploeggenoot Jofre Mateu laten weten. De Catalanen hadden Puyol op het oog als de nieuwe sportief directeur.

Deze positie is sinds deze zomer – na het vertrek van Pep Segura – vacant. De Catalanen hadden al een blauwtje gelopen bij Marc Overmars en kwamen vervolgens uit bij Puyol, bevestigde voorzitter Josep Maria Bartomeu onlangs al.

Barça kan echter verder zoeken, aldus Mateu, die samen met Puyol de jeugdopleiding van de club doorliep. "Hij heeft het overwogen, maar het is voor 99 procent zeker dat hij niet de nieuwe sportief directeur van FC Barcelona zal worden", liet Mateu weten bij radiostation Cadena SER. "Carles heeft andere plannen."

Puyol debuteerde aan het einde van de vorige eeuw in het eerste elftal van FC Barcelona en beëindigde in 2014 zijn rijke carrière. Daarna was hij gedurende korte tijd assistent van de Barça-directie.

Update: Puyol heeft via social media bevestigd dat hij inderdaad is benaderd door Barça. 'Het was geen eenvoudig beslissing, want ik altijd heb gezegd dat ik graag wil terugkeren bij de club die ik als mijn thuis beschouw', schrijft het clubicoon op Twitter. Puyol heeft naar eigen zeggen te weinig tijd voor de functie, omdat hij druk is met 'andere projecten'. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws