'Ihattaren kan op het EK al belangrijk zijn, waarom bel je hem niet elke week?'

'Ihattaren kan op het EK al belangrijk zijn, waarom bel je hem niet elke week?'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 16:29ma 16-09-2019 om 16:29

Donyell Malen was met zijn vijf treffers de grote blikvanger tijdens PSV-Vitesse, maar Arno Vermeulen genoot nog het meest van Mohammed Ihattaren. De NOS-commentator hoopt dan ook van harte dat Ihattaren een interlandcarrière namens Oranje verkiest boven uitkomen voor Marokko.

Vermeulen zag hoe Ihattaren kracht aan techniek koppelde tegen Vitesse. "Malen krijgt terecht de schijnwerpers, maar ik was nog meer onder de indruk van Ihattaren", laat hij maandag weten in de NOS Voetbalpodcast. "Laat hem alsjeblieft voor het Nederlands voetbal kiezen! Tijdens het EK is hij achttien, maar hij zou dan toch al een belangrijke speler kunnen zijn."

Collega Jan Roelfs is het met Vermeulen eens en stelt dat de KNVB alles in het werk moet stellen om Ihattaren binnenboord te houden. "Geef die Ihattaren alle warmte die hij wil krijgen, ga er honderd procent voor! Pamper hem, probeer hem binnen te trekken! Waarom zou je hem niet elke week bellen, net zoals de Marokkaanse bond dat doet?"

Ihattaren behoorde tijdens de voorbije interlandperiode tot de voorselectie van Marokko én Jong Oranje, maar wil voorlopig nog geen keuze maken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet de KNVB alles in het werk stellen om Ihattaren binnenboord te houden?

(6475 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws