Derksen hekelt FOX-'babbelaars': 'Hangen het ethische geweten van Nederland uit'

Derksen hekelt FOX-'babbelaars': 'Hangen het ethische geweten van Nederland uit'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 22:05ma 16-09-2019 om 22:05

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 22:21ma 16-09-2019 om 22:21

Johan Derksen heeft zich zondag gestoord aan analisten van FOX Sports die hun mening over John Stegeman hebben geuit. Stegeman is inmiddels een week het onderwerp van gesprek omdat de trainer van PEC Zwolle met drank op achter het stuur is aan gaan zitten en een boom heeft geramd. 

Iedereen lijkt een mening over Stegeman te hebben, maar Derksen vindt niet dat iedereen recht van spreken heeft en is kritisch op enkele collega's van FOX. "Ik vond het wel wat hebben toen ik het voor de eerste keer zag. Intussen is het een soort theekransje geworden", doelt Derksen bij Veronica Inside op het programma Goedemorgen Eredivisie.

"Zondag zaten mensen die er nauwelijks verstand van hebben het ethische geweten van Nederland uit te hangen over Stegeman. Stegeman moet stoppen met die dramatische excuses die hij overal aanbiedt, maar al die babbelaars die overal een mening over denken te moeten hebben, moeten stoppen met vinden dat hij ontslagen had moeten worden, omdat hij een voorbeeldfunctie heeft", foetert Derksen.

Derksen nuanceert de situatie rond Stegeman. "Als je na een weekend alle mensen ontslaat die met drank achter het stuur gezeten hebben, ligt heel Nederland plat. Het gebeurt heel vaak en het is ons ook weleens overkomen, maar wij zijn nooit gepakt. Ik heb nog net niet gehoord dat hij de doodstraf had moeten hebben, maar het scheelde niet veel."

"Het is niet zo dat Stegeman ontucht met het kleine zusje van de buren heeft gepleegd. Hij is heel dom met drank achter het stuur tegen een boom gebotst. Het is niet zo dat je moet eisen dat hij ontslagen moet worden. Dat kan volgens mij niet eens, maar ik vind dat ook geen gepaste straf."

Poll

Eens met Derksen?

(1904 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws