Topclubs investeren fors in jeugdopleiding: 'Feyenoord begint daar nu pas mee'

Topclubs investeren fors in jeugdopleiding: 'Feyenoord begint daar nu pas mee'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 15:13di 17-09-2019 om 15:13

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 15:48di 17-09-2019 om 15:48

Volgens Foppe de Haan staat Nederland als land weer helemaal op de voetbalkaart. De oud-trainer hoopt dat twee van de vier Europese deelnemers (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) gaan overwinteren.

"Als twee van de vier clubs overwinteren, dan zou dat hartstikke mooi zijn", zegt De Haan in gesprek met Trouw. "Ajax heeft laten zien hoe dat moet. Met lef en durf hebben ze laten zien waar ze voor staan. Van PSV verwacht ik ook wel iets. Zeker met jonge spelers als Malen en Bergwijn. Bij AZ lopen Koopmeiners en Stengs, heerlijke voetballers die zich moeten laten zien."

Volgens De Haan komt er weer veel talent door in Nederland. Hij is dan ook blij met de grote investeringen in de jeugdopleidingen de laatste jaren. "Een aantal clubs heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in de jeugdopleiding, zoals Ajax, PSV en AZ. Feyenoord begint daar nu pas mee. Dat is een goede zaak. Nederlandse clubs moeten beseffen dat we een opleidingsland zijn en dat we daarin ook moeten investeren. Als je er geen aandacht aan de jeugdopleiding besteedt, dan weet je zeker dat er minder talent doorkomt", aldus De Haan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws