Kritische Kieft wijst naar Ajax-duo: 'Als ze er moesten zijn, waren ze er niet'

Kritische Kieft wijst naar Ajax-duo: 'Als ze er moesten zijn, waren ze er niet'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 07:13wo 18-09-2019 om 07:13

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 07:14wo 18-09-2019 om 07:14

Wim Kieft is tevreden over de prestatie van Ajax in de Champions League, maar plaatst wel een aantal kanttekeningen. Ondanks dat de Amsterdammers goed hebben gespeeld tegen OSC Lille, zijn er in de verdediging en op het middenveld wat problemen.

Ajax maakte drie goals, maar had er ook zomaar drie tegen kunnen krijgen. "Dat verbaasde me wel. Martínez en Alvárez stonden daar voor de controle, niet voor het voetbal. Als zij er in de omschakeling moesten zijn, waren ze er juist niet", zegt Kieft bij Veronica.

Kieft reageert verder op teksten van Johan Derksen, die Martínez 'wel aardig' vond spelen. "Ik vond hem wel goed spelen, maar het valt door de samenstelling van het middenveld heel erg op als hij goede ballen geeft", zegt Kieft.

"Er staat te weinig voetbal op het middenveld. De backs zijn heel weinig opgekomen, al maakte Tagliafico wel die goal. Het was niet altijd even goed. (...) "We leggen de lat misschien te hoog. Als je met dit middenveld speelt, is het heel moeilijk om te domineren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws