Ten Hag: Hij heeft af en toe gewoon een schop onder zijn kont nodig

Ten Hag: "Hij heeft af en toe gewoon een schop onder zijn kont nodig"

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 08:08do 19-09-2019 om 08:08

Quincy Promes heeft af en toe een schop onder z'n kont nodig. Dat vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International. Ten Hag kent Promes al jaren. De twee werkten onder meer succesvol samen bij Go Ahead Eagles, in het seizoen 2012/13. 

"Ik zat hem in Deventer regelmatig achter zijn broek en dat is in Amsterdam niet anders. Quincy heeft af en toe gewoon een schop onder zijn kont nodig, al is hij nu een heel stuk volwassener dan destijds. Quincy is geen jochie meer, maar een man", blikt de succescoach terug.

"Dat heeft ook een rol gespeeld in zijn komst. Bij Ajax zijn we heel ambitieus, ook Europees. Dan kan je niet met alleen jochies spelen, maar heb je spelers nodig met ervaring. Blind en Tadic brachten dat vorig seizoen al mee en Quincy doet dat dit seizoen. Hij is 27 jaar, heeft al heel veel meegemaakt. Quincy heeft de nodige bagage, maar is toch ook nog heel hongerig."

Promes moet zich nog bewijzen in de top van de Eredivisie, weet Ten Hag, ook al was de Oranje-international tussen 2014 en 2018 één van de absolute sterren van de Russische competitie. Namens Spartak Moskou scoorde de rechtspoot aan de lopende band. "Het klinkt gek omdat Quincy in Rusland zoveel heeft gewonnen, maar eigenlijk heeft hij hier alles nog te winnen."

"Normaal gesproken ben je onomstreden als je bijna veertig interlands hebt gespeeld, dat is bij Quincy niet zo. Ik vind dat vreemd, maar het is zoals het is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws