'Twee keer zo breed' na Ajax-transfer: 'Ik heb in de vakantie doorgetraind'

'Twee keer zo breed' na Ajax-transfer: 'Ik heb in de vakantie doorgetraind'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 13:59do 19-09-2019 om 13:59

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 14:59do 19-09-2019 om 14:59

Kjell Scherpen heeft fysiek grote stappen gezet sinds zijn overstap van FC Emmen naar Ajax. Dat bevestigt de negentienjarige doelman in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het medium noemt hem 'twee keer keer zo breed' als voorheen.

"Ik heb in de vakantie wel wat doorgetraind, ja", vertelt Scherpen. "En op de club zelf wordt er ook veel aandacht aan fysieke ontwikkeling besteed. Carlo l'Ami is onze keeperstrainer, maar er lopen meer fysieke trainers rond. Daardoor heb ik inmiddels ook wat andere spieren wakker gemaakt, zeg maar."

Scherpen voelt dat hij sterker wordt. "Ik heb bijvoorbeeld al meer kracht om naar de hoeken te duiken. En het voetballende gedeelte is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Dat is een van de onderdelen waar ik nog veel winst kan boeken. We zijn veel bezig met mijn voetenwerk. Ik word op de trainingen veel in het positiespel betrokken en ik kan de bal vrijwel altijd bij iemand kwijt. Het is iets makkelijker bij Ajax, omdat iedereen constant in beweging is. Bij Emmen zocht ik misschien iets te vaak de moeilijke oplossing."

Vorig seizoen miste Scherpen geen minuut bij FC Emmen. In Amsterdam moet hij zich in de Keuken Kampioen Divisie laten zien. De talentvolle doelman wisselt af met Dominik Kotarski en keepte tot op heden drie wedstrijden voor Jong Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws