Sierd de Vos: Mensen schrikken zich kapot als ze het gaan spelen

Sierd de Vos: "Mensen schrikken zich kapot als ze het gaan spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 20:42vr 20-09-2019 om 20:42

Sierd de Vos en Jeroen Grueter waarschuwen de spelers van FIFA 20. De nieuwe commentatoren van het populaire voetbalspel deden er 96 dagen over om alle teksten op te nemen en volgens hen is 'het heel anders geworden'.

Volgens De Vos is het niet te vergelijken met het commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder, die de voorgaande edities inspraken. "Evert was een echo van zijn tijd. Het was een geweldige commentator", vertelt El Sierd bij De Wereld Draait Door. "Een man die het gevoel van het volk in de huiskamer bracht. Evert was minder een acteur. Wat mensen zich niet realiseren is dat dit spel allemaal bij elkaar is geacteerd. Wij hebben geen bal, veld of stadion gezien."

De Ziggo Sport-commentator vertelt dat er drie versies zijn: de low-versie, de medium-versie én de hysterische. "Wat ook leuk is: Evert en Youri zijn het altijd met elkaar eens. Maar dat is niet normaal", aldus De Vos. "Jeroen poneert iets in dat spel en dan zeg ik: geef mij nou eens gelijk, man! Dan krijg je wat discussie in het spel. Mensen schrikken zich kapot als ze het gaan spelen."

De Vos vertelt dat de meligheid wel enigszins 'in werking trad' door de vele uren inspreken. "Wij mogen er kleur aan geven. Er is bijvoorbeeld een kopbal van Sadio Mané. Mané, Mané, kop toch! Wat gaat-ie naast, zeg. Het lijkt wel of hij een vierkant hoofd heeft. Oh nee, dan had hij natuurlijk Sadio Carré geheten. Snap je? Dat zit dan wel in het spel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws