Conte fel voorafgaand aan Milanese derby: 'Ze denken misschien dat racisme oké is'

Conte fel voorafgaand aan Milanese derby: 'Ze denken misschien dat racisme oké is'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 13:03za 21-09-2019 om 13:03

In de Serie A staat zaterdag de Milanese derby op het programma. Voor Inter-coach Antonio Conte de gelegenheid om het racisme in de Italiaanse stadions te benoemen. De Italiaan is er helemaal klaar mee en vindt dat het moet stoppen.

"Alle beledigingen - niet enkel racisme – zijn een probleem", vertelt Conte op de persconferentie voor de derby. "Racisme bestaat in Italië en volgens mij wordt het steeds erger. Toen ik terugkeerde naar Italië kwam ik in een erg bitter klimaat terecht, erger dan vroeger. Dat is niet aangenaam."

Allemaal verantwoordelijk
"Wij zijn allemaal verantwoordelijk. Het is eenvoudig om racisme pas na de wedstrijd aan te kaarten. Maar er moet meer gebeuren, er is meer respect nodig. Wij moeten allemaal kritisch naar onszelf kijken. De nieuwe generatie denkt misschien dat racisme oké is", aldus Conte.

De coach komt zelf met een aantal mogelijkheden om racisme te verbannen uit de stadions. "We moeten een duidelijk signaal afgeven. Racisme en haat mogen we nooit toestaan. In Engeland was er sprake van een zero-tolerance-beleid. Hier moet hetzelfde komen. Mensen gaan hier naar het stadion en denken dat ze alles mogen. Fans moeten hun team aanmoedigen en niets anders."

Conte over racisme vanaf 15.00.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws