'Ik train niet veel met deze jongens, dat maakt de overstap naar Jong Ajax lastig'

'Ik train niet veel met deze jongens, dat maakt de overstap naar Jong Ajax lastig'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 14:51za 21-09-2019 om 14:51

Jurgen Ekkelenkamp geeft aan dat het niet eenvoudig is om als speler van het eerste van Ajax voor het beloftenelftal te spelen. De middenvelder is volwaardig lid van de A-selectie van de Amsterdammers, maar scoorde vrijdagavond voor Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles (1-1).

Het is voor Ekkelenkamp erg wennen wanneer hij met Jong Ajax moet aantreden. "Het is best moeilijk, omdat ik niet veel met deze jongens train", geeft hij aan voor de camera van FOX Sports. "Meestal sta ik één keer per week met ze op het veld, dus dat maakt het lastig om bij Jong Ajax mee te spelen. Het systeem is echter niet het probleem, want dat blijft hetzelfde ten opzichte van het eerste."

Het feit dat de 19-jarige middenvelder vaak bij de beloften moet opdraven valt hem zeker niet zwaar. "Eigenlijk vind ik het wel prima zoals het nu gaat", zegt hij daarover. "Ik houd van wedstrijden spelen, dus als dat op deze manier kan is dat goed."

Jong Ajax, met doelpuntenmaker Ekkelenkamp in de gelederen, speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk bij Go Ahead Eagles. Door dat ene puntje is het beloftenelftal van de Amsterdammers, dat in 2018 nog kampioen werd in de Eerste Divisie, nu terug te vinden op de zesde plaats.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ekkelenkamp dit seizoen doorbreken in Ajax 1?

(2640 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws