'Jeugdige' Huntelaar: 'Oudste doelpuntenmaker sinds 'weet-ik-veel', vind ik niks'

'Jeugdige' Huntelaar: 'Oudste doelpuntenmaker sinds 'weet-ik-veel', vind ik niks'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 16:33za 21-09-2019 om 16:33

Klaas-Jan Huntelaar vierde in augustus zijn 36ste verjaardag en loopt al zeventien jaar rond in het profvoetbal, maar lijkt nog lang niet aan het einde van zijn carrière te denken. The Hunter voelt zich nog net zo gretig als in zijn jongere jaren.

Huntelaar noemt Dennis Bergkamp en Cristiano Ronaldo in gesprek met Volkskrant Magazine zijn twee favoriete sporters. De Achterhoeker speelde bij Real Madrid kort samen met Ronaldo. "Hij is gewoon een fenomeen. Hoe graag hij nog wil winnen. Ik herken er wel iets van, ik wil zelf ook nog steeds wedstrijden beslissen."

Dat sommige voetbalvolgers hier verbaasd over zijn vanwege Huntelaars leeftijd, gaat er niet in bij de spits. "Ik word niet per se vrolijk van klassementjes waarin ik als 'de oudste doelpuntenmaker sinds weet-ik-veel' word omschreven. Pure leeftijdsdiscriminatie", knipoogt de oudste doelpuntenmaker van het Eredivisie-seizoen 2018/2019. "Nee, maar dat vind ik serieus niks. Mijn honderdste goal voor Ajax (gemaakt op 5 april tegen FC Emmen, red.) of zo, dat vind ik dan al leuker."

Huntelaar ziet zichzelf dan ook nog niet als routinier. "Ik ben 36, heb vier kinderen, maar heb het gevoel dat ik nog steeds aan mijn jeugd bezig ben. Dat het volwassen leven pas begint als ik gestopt ben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws