Tagliafico over hobby: 'Kan niet praten alsof ik erbij hoor, zo goed ben ik niet'

Tagliafico over hobby: 'Kan niet praten alsof ik erbij hoor, zo goed ben ik niet'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 16:43za 21-09-2019 om 16:43

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 16:46za 21-09-2019 om 16:46

Nicolás Tagliafico maakt de laatste weken indruk op het veld, maar buiten de lijnen vindt hij zijn rust met een potlood in de hand. De Argentijn is ook onder de indruk van de vele kunstenaars die Nederland kent en de back vraagt zijn fans om hem te helpen met ideeën voor het juichen na zijn doelpunten.

"Het is goed om niet de hele tijd alleen maar aan voetbal te denken", zegt Tagliafico in gesprek met de NOS. "Ik vind het leuk om te tekenen als ik wat tijd overheb. Je richt je op de tekening en probeert tot rust te komen door het potlood te bewegen en je op de details te richten. Uiteindelijk denk je alleen aan de tekening en maak je je hoofd leeg."

"Ik ben geen echte kunstliefhebber, maar ik ben wel dol op tekeningen", vervolgt de Argentijn als hem gevraagd wordt naar kunstenaars in Nederland. "Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar Rembrandt. Maar ik kan niet over die mensen praten alsof ik er zelf ook bijhoor. Zo goed ben ik niet."

De back neemt het zondag met zijn team op tegen PSV. Met drie doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden staat hij meer in de spotlights dan hij gewend is. Zo vroeg hij eerder deze week aan zijn volgers op Twitter of ze hem konden helpen met ideeën over hoe hij zijn volgende doelpunt moet vieren. Zo stelt iemand de moonwalk van Michael Jackson voor. "Moonwalken in het gras. Dat wordt wel moeilijk", reageert Tagliafico.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws