Ten Hag noemt verschillen: 'PSV gemoedelijker, wereld hier is wat harder'

Ten Hag noemt verschillen: 'PSV gemoedelijker, wereld hier is wat harder'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 09:34zo 22-09-2019 om 09:34

Erik ten Hag staat te boek als iemand die moeilijk te overtuigen is. De Ajax-trainer erkent dat hij vooral spart met een select groepje 'klankborden', onder wie directeur spelersbeleid Marc Overmars van de Amsterdammers.

"Ik ben al een tijdje hoofdtrainer en heb bijna ieder seizoen nog andere assistenten gehad. Maar ik spar uiteraard met mijn assistenten over de speelwijze en de opstelling", vertelt Ten Hag aan de NOS. "Dat ik moeilijk ben te overtuigen klopt denk ik wel. Ik bereid me zo goed en minutieus mogelijk voor. Maar ik ben zeker wel te overtuigen als ze goede argumenten hebben. Ik sta daar wel open voor, maar ik heb de eindverantwoordelijkheid en die moet ik ook nemen."

Ook Overmars is een klankbord voor Ten Hag. "Je moet er niet te veel hebben, maar je kiest er een aantal en die neem je heel serieus." Daar valt Fred Rutten eveneens onder, erkent hij. De twee werkten samen bij PSV. "Bij PSV is het wat familiairder, wat gemoedelijker. Ook Ajax is familie, maar op een andere manier. De wereld is hier wat harder, wat directer", stelt de oefenmeester.

Ten Hag neemt het zondag met Ajax op tegen PSV. De Eredivisie-kampioen verloor de laatste twee ontmoetingen in het Philips Stadion met 3-0.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(10247 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws