Ten Hag: Onze grootste winst vorig jaar was het verlies in Eindhoven

Ten Hag: "Onze grootste winst vorig jaar was het verlies in Eindhoven"

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 07:28za 21-09-2019 om 07:28

Ajax verloor de afgelopen edities van PSV - Ajax, maar desondanks is Erik ten Hag positief gestemd over aankomende zondag. Ten Hag verwacht dat Ajax met winst van het veld gaat als zijn spelers onder meer 'normaal doen'.

"Ajax heeft vaker verloren in Eindhoven, maar hoe kunnen we dat doorbreken? Door normaal te doen, ons eigen spel te spelen en uit te gaan van onze eigen kracht", zei Ten Hag vrijdag op de persconferentie "Dat moeten we zondag op de mat leggen."

Ten Hag weet hoe men in Eindhoven tegen Ajax aankijkt. De messen worden inmiddels geslepen. "Ik heb er bijna drie jaar gewerkt (als assistent, red.) en weet hoe de rivaliteit ten opzichte van Ajax ligt. Het is aan ons om met de goede houding daar wat tegenover te stellen. Zij zullen gebrand zijn op Ajax, maar wij moeten nog gebrander zijn."

Hoe gaan jonge spelers als Sergiño Dest (18) om met die rivaliteit? "Die speelt z'n hele jeugd al bij Ajax en heeft diverse keren tegen PSV gespeeld. Hij weet hoe het leeft en hoe het wordt beleefd. Ik denk dat hij de juiste houding heeft. Ik heb bij Bayern München en Ajax gewerkt. Je houdt van Ajax, of je bent tegen Ajax. Er is geen middenweg in Nederland."

Het gaat volgens Ten Hag nog steeds op dat je kampioen wordt tegen de kleinere Eredivisie-clubs. "Dat is een natuurlijke wet. Dat neemt niet weg dat deze wedstrijd belangrijk is, maar er zijn nog heel veel andere wedstrijden die je moet spelen. Je komt nog heel veel hobbels tegen. Vorig jaar zijn we in de tweede seizoenshelft twee keer gestruikeld, maar PSV gelukkig wat vaker. De kleintjes spelen daar een belangrijke rol in. Onze grootste winst vorig jaar was het verlies in Eindhoven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie gaat er zondag winnen?

(12306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws