Gerbrands waarschuwt: 'Als je naar die clubs luistert, dan kom je niet verder'

Gerbrands waarschuwt: 'Als je naar die clubs luistert, dan kom je niet verder'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 17:10zo 22-09-2019 om 17:10

Na járen vol discussie over ingrijpende Eredivisie-veranderingen vindt Toon Gerbrands het tijd dat er spijkers met koppen worden geslagen. Hij is klaar met polderen. De algemeen directeur van PSV zei dat zondag voor de camera van de NOS. 

In een groot interview met De Telegraaf gaf Gerbrands zaterdag aan dat hij voorstander is van een Eredivisie met zestien ploegen. Hij hield een pleidooi voor meer veranderingen die gunstig zijn voor de traditionale topclubs. Veel plannen zijn in de afgelopen jaren geblokkeerd en daar lijkt Gerbrands nu klaar mee te zijn.

"Als je het op hoofdlijnen bekijkt, worden alle clubs beter van de plannen. Clubs krijgen meer geld, de verdeling gaat anders worden", aldus de bestuurder. "Als we nu besluiten dat we het over twee, drie jaar invoeren, kan iedereen zich wapenen. (...) Er moeten dingen veranderen."

Met name de inkrimping van de competitie staat hoog op de agenda bij Gerbrands. "Het voorstel van zestien ploegen lag er al. Dat heeft het niet gehaald. Wij hebben zoiets van: dat méet terug op de agenda. Anders komen we niet veel verder. Er moet ruimte in de agenda komen."

Er moeten spijkers met koppen worden geslagen, vindt Gerbrands. "Als we over een paar jaar wakker worden, is het te laat. Internationaal verandert er veel. Ik begrijp echt wel dat met z'n allen moeten beslissen, maar er wordt op een gegeven moment ook leiderschap gevraagd. Als je luistert naar de laatste twee, drie clubs, dan kom je niet verder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Goed plan om Eredivisie in te krimpen?

(1051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws