Blind lacht om briefje van Van Bommel: 'Was dat nou die omzetting?'

Blind lacht om briefje van Van Bommel: 'Was dat nou die omzetting?'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 19:37zo 22-09-2019 om 19:37

Daley Blind houdt gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tegen PSV. Ajax kreeg de grootste kansen, maar stapt uiteindelijk met een punt van het veld. Blind kan echter wel leven met de remise.

"Het was een aardige wedstrijd om te zien met momenten over en weer. Ik denk dat wij de meeste kansen hebben gehad en moesten scoren. We kwamen goed door via de flanken, maar niet echt tot schoten. We hadden wel de grotere mogelijkheden", zegt Blind tegen FOX Sports. "In de tweede helft ook. Zij hebben denk ik maar twee kansen gehad."

Ajax probeerde het spel te maken tegen PSV, maar waakte voor de omschakelmomenten van de thuisploeg. "Je hebt het wel in je achterhoofd. Zij spelen op de counter en willen niet veel voetballen. Ze spelen de lange bal. Daar moeten wij ons bewust van zijn, want dat is hun kracht. Wij stonden heel goed."

Omzetting PSV
PSV maakte gelijk kort nadat trainer Mark van Bommel tactisch wisselde. Blind was echter niet onder de indruk van het foefje van Van Bommel, die invaller Cody Gakpo het veld instuurde met een briefje. "Ik zei tegen Gakpo, was dat die omzetting?", lacht Blind.

"Gakpo in de spits, Ihattaren naar rechts en Malen op tien. Ik heb het niet gezien, maar dat leek te voorspellen. Dat is aan de trainer van PSV. Wij wisten hoe het stond als Ihattaren op tien speelde en deden precies hetzelfde. Malen is een bloedsnelle jongen die die momenten ruikt. Als je hem even kwijt bent is hij weg."

Blind kan leven met de 1-1. "We kwamen hier wel om te winnen, maar aan het einde namen we gas terug. Misschien zat er niet meer in dan 1-1, maar we zijn er niet heel blij mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws