Update: De Wit komt mogelijk met masker in actie tegen Feyenoord

Update: De Wit komt mogelijk met masker in actie tegen Feyenoord

Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019 om 08:18do 26-09-2019 om 08:18

Dani de Wit heeft zondagmiddag tijdens het uitduel met ADO Den Haag hoogstwaarschijnlijk z'n neus gebroken. AZ-trainer Arne Slot vertelde dat na de 1-0 zege, voor de camera van FOX Sports. 

In het Cars Jeans Stadion ging De Wit al na een paar minuten naar de grond. De jonge middenvelder werd behandeld en probeerde door te spelen, maar De Wit moest de strijd na een kwartier alsnog staken. "Hij had niet veel pijn, maar kreeg geen lucht meer, zei hij. Dat is voor elke voetballer lastig, maar zeker voor een speler als Dani, die heel veel energie in een wedstrijd stopt en het moet hebben van zijn loopvermogen", aldus Slot.

AZ rekent erop dat De Wit z'n neus heeft gebroken. Waarom Slot hem niet direct wisselde? "De speler zelf wil graag door, want het is geen hersenschudding. Dan is het natuurlijk wat anders."

Dankzij een benutte penalty van Teun Koopmeiners won AZ met minimale cijfers in Den Haag. De Alkmaarders hebben dertien punten uit zes duels. 

Update: Ondanks een gebroken neus kan De Wit donderdagavond mogelijk in actie komen tegen Feyenoord. De middenvelder stond deze week met een masker op het trainingsveld van AZ. Slot liet aan het Noordhollands Dagblad weten dat hij éérst wil zien hoe De Wit zich voelt; daarna beslist de coach pas of speeltijd in De Kuip een optie is. 

"Of hij genoeg lucht heeft, of hij geen last heeft van zijn neus en of het masker hem niet hindert. Zoals het nu gaat, verwacht ik dat hij er donderdag bij kan zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws