AZ haalt trekker in slotfase over en wint 'uitwedstrijd' bij ADO Den Haag

AZ haalt trekker in slotfase over en wint 'uitwedstrijd' bij ADO Den Haag

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 18:44zo 22-09-2019 om 18:44

AZ heeft drie punten overgehouden aan de 'uitwedstrijd' bij ADO Den Haag. De ploeg van Arne Slot wist pas in de slotfase de trekker over te halen. Teun Koopmeiners schoot een kwartier voor tijd een strafschop binnen: 0-1.

Het uitduel met ADO was voor AZ praktisch een thuiswedstrijd omdat de Alkmaarders de thuiswedstrijden tot 2020 in het Cars Jeans Stadion afwerken. Op papier speelde AZ zondagmiddag uit.

ADO had AZ het eerste kwartier in de tang, zonder dat het zelf echt gevaarlijk werd. Dani de Wit liep na vier minuten een hoofdwond op, maar leek verder te kunnen. Toch moest de middenvelder zich na ruim twintig minuten laten wisselen voor Albert Gudmundsson. AZ liet zich wat meer zien en probeerde gevaar te stichten via Myron Boadu, echter hoefde Luuk Koopmans niet in te grijpen.

AZ probeerde in de tweede helft wat recht te zetten door ADO direct bij de strot te grijpen, echter kon de ploeg van Slot geen vuist maken. Gudmundsson kreeg twintig minuten voor tijd de grootste kans. Even later versierde diezelfde Gudmundsson een strafschop na een overtreding van Bilal Ould-Chikh. Koopmeiners verzilverde het buitenkansje: 0-1. Tom Beugelsdijk was dicht bij de 1-1, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

AZ klimt naar plek vier en heeft nog maar één punt minder dan nummer drie Vitesse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws