'Niet warm of koud' van 'snuiter' Onana: 'Niet verwacht dat hij zo zou presteren'

'Niet warm of koud' van 'snuiter' Onana: 'Niet verwacht dat hij zo zou presteren'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 07:07ma 23-09-2019 om 07:07

Telegraaf-rapporteur John Rep heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het optreden van André Onana tijdens PSV-Ajax. De sluitpost uit Kameroen onderscheidde zich met een schitterende save op een vrije trap van Mohamed Ihattaren, maar kreeg 'slechts' een 7 van de tweevoudig WK-finalist.

De reden? Het tijdrekken van Onana tijdens de tweede helft. "Bij een voorsprong heeft hij er nog steeds een handje van om erg lang te doen over zijn spelhervattingen. Dat is vervelend en daar moet hij mee stoppen", is Rep duidelijk. De voormalig rechtsbuiten verwijst naar de fatale Champions League-ontmoeting met Tottenham Hotspur. "Dat eeuwige tijdrekken, dat heeft Ajax vorig seizoen de finale van de Champions League gekost."

Over de keeperskwaliteiten van Onana is hij echter lovend. Rep weet nog wel dat hij de inmiddels 23-jarige doelman voor het eerst aan het werk zag bij Jong Ajax. "Wat is dat voor snuiter? Je werd er niet warm of koud van", aldus de 42-voudig Oranje-international. "Dat hij zo goed is gaan presteren had ik een aantal jaar geleden niet verwacht." Zijn redding op de inzet van Ihattaren getuigde volgens Rep van grote klasse. "Bij menig keeper zou dit een doelpunt zijn geweest, maar Onana pakt hem op bijzonder knappe wijze. Hij zet een muur van slechts drie man neer en weet dat de bal voor hem is."

Poll

Is Onana de beste keeper van de Eredivisie?

(1639 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws