'Dit is rood voor Bazoer, vind ik - en met mij meer scheidsrechters'

'Dit is rood voor Bazoer, vind ik - en met mij meer scheidsrechters'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 11:22ma 23-09-2019 om 11:22

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 11:25ma 23-09-2019 om 11:25

Dat Riechedly Bazoer zaterdagavond tijdens Vitesse-Fortuna Sittard (4-2) niet bestraft werd voor een schop op de wang van Mark Diemers, vindt Reinold Wiedemeijer 'een smetje op het weekend'. Voor de camera van FOX Sports sprak Wiedemeijer verder over een 'relaxed weekend'. 

Tijdens speelronde zeven was amper sprake van grote incidenten of fouten, stelde Wiedemeijer. Hij blikt elke zondagavond terug op diverse arbitrale beslissingen. Ook de schop van Bazoer kwam vanzelfsprekend ter sprake. In Arnhem werd die actie niet bestraft. Diemers zei na afloop dat Bazoer rood had moeten krijgen. Wiedemeijer is het met de middenvelder eens.

"Als je het bekijkt, zie je Bazoer kijken en daarna zijn voet erin zetten. Het lijkt inderdaad alsof hij het met opzet doet. Maar - en dat klinkt gek: dat is lastig te bewijzen. Hou dat maar eens overeind in een tuchtzaak."

"De speler gaat zeggen: sorry, ik heb hem geraakt, maar het was echt niet bewust. Dat maakt het voor de VAR lastig. Die moet het honderd procent rood vinden, en dat vond hij niet. Maar als ik dit zie, vind ik het rood. En met mij meer scheidsrechters, denk ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws