'Labiel' Feyenoord: 'Maar 't zou ook zomaar kunnen dat ze met 3-0 van Ajax winnen'

'Labiel' Feyenoord: 'Maar 't zou ook zomaar kunnen dat ze met 3-0 van Ajax winnen'

23-09-2019 16:20
64

NOS-commentatoren Jan Roelfs en Arman Avsaroglu hebben zondagavond hoofdschuddend naar FC Emmen-Feyenoord gekeken. De ploeg van Jaap Stam liep uit naar een razendsnelle 0-2 voorsprong, kwam met 3-2 achter en verzekerde zich diep in de blessuretijd van een punt aan de Oude Meerdijk.

Avsaroglu vindt het verbijsterend dat men zondag zo ver terugzakte in Emmen. "Ik gun Feyenoord bijna een reis naar de psycholoog, want ik vind het een labiel elftal", stelt hij in de NOS Voetbalpodcast. "Je ziet de vertwijfeling, je ziet dat bijna niemand weet wat te doen, je ziet de angst bij sommige spelers..." Avsaroglu denkt echter dat 'het er wel in zit' bij de stadionclub. "Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord straks in De Kuip tegen Ajax speelt en dat het weer 3-0 wordt. Straks gaat Toornstra weer een goede wedstrijd spelen, laat Jörgensen (maandag geblesseerd uitgevallen, red.) weer mooie dingen zien. Maar op de één of andere manier klopt het niet."

Collega Roelfs was evenmin onder de indruk en zag dat het Feyenoord vooral aan leiderschap en sturing ontbrak. "De volwassenheid is ver te zoeken in dit elftal. Er is niemand die de lijnen uitzet, niemand die temporiseert, niemand die denkt: 0-2, geen gekke dingen doen, we maken er nog wel één ergens."

Feyenoord krijgt donderdag alweer de kans om zich te revancheren voor de slechte beurt in Emmen. AZ komt naar De Kuip, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.