'Real Madrid had me al benaderd, maar Cruijff zei: wacht nog even, ik wil jou ook'

'Real Madrid had me al benaderd, maar Cruijff zei: wacht nog even, ik wil jou ook'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 17:43ma 23-09-2019 om 17:43

Richard Witschge kwam aan het begin van de jaren negentig voor een luxeprobleem te staan. De bij Ajax doorgebroken middenvelder kon naar FC Barcelona én Real Madrid verkassen. De huidige assistent-trainer van Ajax besloot uiteindelijk om in 1991 naar Catalonië te verhuizen.

Witschge nam contact op met de trainer die hem in Ajax 1 had laten debuteren en later in Camp Nou aan de slag ging: Johan Cruijff. "Ik was eerder al benaderd door Real Madrid. Toen heb ik Johan gebeld om te vragen of het verstandig was om op die leeftijd al te gaan", vertelt de oud-middenvelder in de Ajax Podcast. "We hebben even gebabbeld en toen zei hij: ik zou even wachten, want ik ben er ook mee bezig om jou te halen. Dus toen heb ik maar even gewacht..."

Dat het weinig 21-jarigen gegeven is om dit soort keuzes te maken, realiseert Witschge zich maar al te goed. "Misschien kon Frenkie de Jong dit keer kiezen tussen alle clubs in de wereld", voegt hij toe met een knipoog. "Maar dat soort dingen gebeuren wel eens, ja."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws