'Nominatie' voor Promes: Marca neemt Ajacied mee in 'The Worst'-verkiezing

'Nominatie' voor Promes: Marca neemt Ajacied mee in 'The Worst'-verkiezing

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 08:25di 24-09-2019 om 08:25

Laatste update: dinsdag 24 september 2019 om 08:27di 24-09-2019 om 08:27

Quincy Promes is door Marca genomineerd voor een weinig benijdenswaardige uitverkiezing. De Ajax-aanwinst maakt kans op een The Worst-prijs in de categorie 'aanvallers'.

De invloedrijke Spaanse sportkrant heeft de internetverkiezing uitgeschreven in reactie op het FIFA-gala van maandagavond, waarin de beste speler van het jaar gekozen werd. Promes is samen met Manchester United-flop Alexis Sánchez – inmiddels verhuurd aan Internazionale – en voormalig Vitesse-huurling Christian Atsu – onder contract bij Newcastle United – 'uitverkoren' bij de drie genomineerden.

De 39-voudig Oranje-international heeft voorlopig het Marca-team van het jaar gehaald, samen met onder meer Loris Karius, Philippe Coutinho en Renato Sanches. Promes kwam afgelopen seizoen uit voor Sevilla, maakte klaarblijkelijk geen grote indruk op het Spaanse publiek en vertrok na één seizoen alweer uit Andalusië.

De Ajacied volgt met deze uitverkiezing Wesley Sneijder op: de recordinternational van Oranje speelde toen nog bij OGC Nice, maar werd verkozen tot slechtste middenvelder van 2018. De net bij Crystal Palace ontslagen Frank de Boer werd bovendien genomineerd in de categorie 'slechtste trainer'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws