Van Schaik en speurend NEC nemen gas terug: 'Daar moeten we nu aan werken'

Van Schaik en speurend NEC nemen gas terug: 'Daar moeten we nu aan werken'

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 16:47wo 25-09-2019 om 16:47

Eerder deze week werd bekend dat NEC gesprekken voert met Mikhail Ponomarev, een Russische zakenman. De club uit Nijmegen zoekt naar manieren om een begrotingstekort op te vullen. Algemeen directeur Wilco van Schaik benadrukt in gesprek met Voetbal International aan dat een volledige overname  niet aan de orde is. 

"Dat mag volgens de regels van de KNVB ook niet. Iemand mag niet grootaandeelhouder zijn van twee clubs. Niemand kan hier zomaar een club overnemen of kopen. Maar we moeten de ogen niet sluiten voor wat er in de voetbalwereld gebeurt. Als er mensen zijn met serieuze interesse, gaan we altijd praten en luisteren naar de ideeën", legt hij uit. Omdat investeerders van NEC niet alles op zich willen nemen, is Van Schaik nu genoodzaakt op zoek te gaan naar andere manieren om het gat in de begroting te dichten. Hij denkt nu dus aan externe financiers. 

In de jacht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie nam NEC de afgelopen jaren financiële risico's. Dat heeft nu consequenties. De Keuken Kampioen Divisie-formatie neemt gas terug. "We willen in de komende drie seizoenen zelfstandiger worden en tekorten wegwerken. Willen we toekomstbestendig worden, moeten we daar nu al aan gaan werken. Daar gebruiken we deze partijen ook voor. Wij zochten een financiering om deze periode te overbruggen, daar hebben deze partijen ook de juiste contacten voor."

Een toekomstige overname sluit Van Schaik niet volledig uit. "Maar die keuze moet je maken vanuit een visie, niet vanuit armoede. Die laatste overnames gaan vaak mis. Wij hoeven niet te verkopen, maar je weet nooit wat het je in de toekomst kan brengen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws