Van Bommel: Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk

Van Bommel: "Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk"

27-09-2019 14:40 Laatste update: 14:40
58

Mark van Bommel vindt het niet onlogisch dat Pablo Rosario in een dipje zat. Woensdag revancheerde de 22-jarige middenvelder zich met de openingstreffer tegen FC Groningen (3-1).

"Pablo is hier gekomen vanuit eerst de Keuken Kampioen Divisie en is na een jaar Jong PSV vast in het eerste elftal gekomen", verklaart Van Bommel op de PSV-site. "Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk. Dat is simpelweg heel erg normaal voor een jonge speler."

De trainer hield vertrouwen in Rosario, die in de zomer werd benoemd tot tweede aanvoerder. "Stabieler worden gaat gepaard met ouder worden en meer wedstrijden spelen. Dat geldt ook voor ons als elftal in algemene zin en dat zag je misschien ook wel terug tegen Groningen."

Voor het competitieduel met Groningen voerde Van Bommel de nodige wijzigingen door. "In Nederland zijn we niet gewend om veel te rouleren. Ik vind dat we een heel brede, goede selectie hebben. Daardoor kunnen we dat dit jaar."

Waarschijnlijk is Erick Gutiérrez op tijd fit voor de uitwedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle (zondag). Kostas Mitroglou is nog een twijfel.