Dumfries komt op voor 'verschrikkelijke goede speler': 'Worden rare dingen gezegd'

Dumfries komt op voor 'verschrikkelijke goede speler': 'Worden rare dingen gezegd'

25-09-2019 23:30
41

Denzel Dumfries is blij voor Pablo Rosario. De middenvelder van PSV maakte tegen FC Groningen zijn eerste Eredivisie-doelpunt en dat moest gevierd worden, aldus zijn teamgenoot.

"Ik ben onwijs blij voor Pablo", zegt Dumfries voor de camera van Veronica. De rechtsback van PSV zorgde voor de 2-0, maar reageerde vreugdevoller op de treffer van Rosario. Het had alles te maken met de kritiek die de middenvelder de laatste tijd te verduren krijgt. "Hij is een verschrikkelijk goede speler. Soms merk ik dat er wat rare dingen worden gezegd over hem en daar ben ik het niet mee eens. Dan vind ik het mooi dat hij die goal maakt."

Dumfries kreeg de laatste tijd mee dat Rosario onder vuur lag. Zo openden PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof bij Omroep Brabant de aanval op de middenvelder, die tegen Ajax (1-1) 'opnieuw door de mand' zou zijn gevallen. Dumfries: "Daar komt mijn vreugde vandaag. Voor hem is het prachtig dat hij die goal maakt. Het is verdiend, Pablo is een goede vriend van mij. Vandaar dat ik zo blij was. Dat is emotie."