Strootman: 'Voelt niet goed als iemand tegen je zegt dat je beter kunt gaan'

Strootman: 'Voelt niet goed als iemand tegen je zegt dat je beter kunt gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 23:05vr 27-09-2019 om 23:05

Kevin Strootman begon dit seizoen al in zes van de zeven competitieduels van Olympique Marseille in de basis, maar afgelopen zomer probeerde de club hem nog te lozen. Dat bevestigde de Oranje-international vrijdag op een persconferentie.

Strootman werd door trainer Rudi Garcia voor 25 miljoen euro naar de Ligue 1 gehaald. De twee kenden elkaar van hun gezamenlijke periode bij AS Roma, maar na het ontslag van Garcia veranderde het perspectief van de 29-jarige middenvelder.

Voorzitter Jacques-Henri Eyraud wilde deze zomer van Strootman af vanwege zijn hoge salaris. "Het klopt dat hij dat op die manier tegen me heeft gezegd", wordt Strootman geciteerd door onder meer RMC Sport. "Het voelt niet goed als iemand je zegt dat het beter is om te gaan, maar ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Soms wil een speler weg maar blijft hij, soms wil een voorzitter een speler kwijt maar komt er geen transfer."

Strootman heeft een contract tot medio 2023 bij Marseille en onder coach André Villas-Boas komt hij geregeld aan bod. "Ik weet dat de club veel geld voor mij heeft betaald en dat ik vorig seizoen niet goed speelde. We willen het beter doen. Ik heb met de trainer gesproken en hij zei: als je blijft, dan ben je gewoon een speler van dit team, en dan zal ik er alles aan doen om je vertrouwen te herstellen, zodat je de ploeg kan helpen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws