Maduro zag transfer misgaan: 'Veel wrijving tussen Ten Cate en Van Geel'

Maduro zag transfer misgaan: 'Veel wrijving tussen Ten Cate en Van Geel'

28-09-2019 12:55 Laatste update: 13:06
26

Hedwiges Maduro kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan, maar maakte bij Ajax en FC Groningen ook de andere kant van de voetballerij mee. De voormalig middenvelder werd bij beide clubs richting de uitgang geduwd, vertelt hij aan ProShots Magazine.

Maduro droeg tien jaar het shirt van Ajax, toen de Amsterdammers hem konden verkopen. "Er was interesse vanuit Sevilla, maar ik had niet de indruk dat trainer Henk ten Cate en technisch directeur Martin van Geel op goede voet met elkaar leefden. Er bestond veel wrijving tussen die twee. Ten Cate wist in ieder geval niets van de interesse: Jij blijft gewoon hier, we willen kampioen worden."

Halverwege het seizoen 2007/2008 mocht Maduro alsnog vertrekken. Valencia pikte hem op. "Toen kreeg ik er voor het eerst mee te maken hoe de voetbalwereld werkt. Het is gewoon business, harde business. Voor de buitenwereld lijkt het vaak alsof de speler voor het grote geld kiest. Geldwolf hoor je dan, terwijl het even vaak de clubs zijn die je vertellen dat ze je willen verkopen. Dat hoort de buitenwereld nooit."

Aan het eind van zijn carrière kwam de achttienvoudig international bij FC Groningen terecht. Na een prima eerste seizoen, raakte hij uit beeld. "Er bestond een wederzijds gevoel met de club dat ik er niet heel lang zou blijven. Als zij mij weer snel konden verkopen en het was een goede club voor mij, dan zouden ze niet zo moeilijk doen. Na het eerste jaar wilde ik zelf naar Melbourne City, maar op de laatste dag ging dat niet door en Groningen had al een andere speler gekocht."

Volgens Maduro volgde een 'politiek spel'. "Ik werd buiten het elftal gezet en zelfs toen het niet draaide werd ik niet opgesteld. Er werd zelfs letterlijk tegen mij gezegd dat ze mij niet meer op de bank wilden laten zitten. Dat kwam van bovenaf, van Hans Nijland zelf dus."