Eerbetoon aan Fernando Ricksen meest indrukwekkende moment van Fortuna-Sparta

28-09-2019 22:40 Laatste update: 23:15
2

Fortuna Sittard is zaterdagavond één puntje uitgelopen op hekkensluiter RKC Waalwijk, maar kijkt tegen een achterstand van drie punten op het 'veilige' ADO Den Haag aan. De ploeg van Sjors Ultee revancheerde zich ten dele voor de midweekse 5-0 nederlaag tegen Ajax en hield Sparta thuis op 0-0.

Het meest indrukwekkende moment voor rust was het eerbetoon aan clubicoon Fernando Ricksen: de recentelijk overleden oud-international werd herdacht met een minuut stilte vooraf en een staande ovatie tijdens de tweede minuut. Sparta-doelman Tim Coremans voorkwam een goal na een indraaiende voorzet van Mark Diemers en Halil Dervisoglu miste vlak voor rust een schietkans, meer gebeurde er feitelijk niet voor beide doelen.

Na rust was het ook behelpen: pas in de slotfase kwam de wedstrijd tot leven. Dervisoglu en Khalid Karami faalden oog in oog met Alexei Koselev, Adil Auassar gleed met al geel op zak door op George Cox en kon iets eerder naar de kleedkamer. De debuterende Patrik Raitanen kreeg nog een kopkans en Nassim El Ablak schoof de bal net naast, maar de toeschouwers moesten zonder doelpunten naar huis.

Fortuna komt op drie punten en zit eind september al in de problemen. De Limburgers staan aan de vooravond van een cruciale periode: in een tijdsbestek van drie weken neemt men het op tegen FC Emmen, VVV-Venlo en ADO Den Haag.