Van Basten: 'Stadion verdient goed team, maar kwaliteit komt overeen met Sparta'

Van Basten: 'Stadion verdient goed team, maar kwaliteit komt overeen met Sparta'

29-09-2019 08:36
131

Marco van Basten is absoluut niet onder de indruk van Feyenoord. De voormalig bondscoach van Oranje zag de Rotterdammers donderdag schutteren tegen AZ, dat met liefst 0-3 te sterk was in De Kuip.

"Als je thuis speelt en gaat aanvallen, dan moet je zorgen dat het tempo omhoog gaat, want dan krijgt een tegenpartij last van allerlei bewegende mensen. Als je zag in wat voor tempo er werd opgebouwd, dan zijn de derde klasse amateurs er nog niet van in de war", vertelt Van Basten bij FOX Sports.

"De bal moet achterin sneller naar voren, maar dat heeft ook weer met de voorkant te maken. Die moeten sneller bewegen. Dus aan beide kanten schort er iets. Daar moet je leven in zien te krijgen", vervolgt de oud-topspits. "AZ is goed, maar Feyenoord is best een grote club. Zo'n groot stadion, zo veel toeschouwers elke week. En dan zo'n slecht elftal. Daar klopt iets niet."

"Dus of je moet bij Sparta of Excelsior gaan spelen, dan komt dat overeen met de kwaliteiten van het team. Of je moet echt een goed team gaan bouwen, want dat stadion verdient gewoon een goed team", besluit Van Basten.