'FC Barcelona houdt zomers Ajax-target en twee anderen in de gaten'

'FC Barcelona houdt zomers Ajax-target en twee anderen in de gaten'

01-10-2019 13:58 Laatste update: 14:03
32

FC Barcelona overweegt om Dani Olmo terug naar Catalonië te halen. Volgens ESPN is de Dinamo Zagreb-ster één van de drie spelers die gevolgd worden door de Spaanse club.

De andere twee kandidaten om in de zomer van 2020 naar Barça te komen zijn Emerson (Real Betis) en Fabian Ruiz (Napoli). Olmo doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en vertrok in 2015 naar Dinamo Zagreb in een ruildeal met Alen Halilovic, inmiddels speler van sc Heerenveen. In Kroatië heeft de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller de laatste jaren veel indruk gemaakt.

Afgelopen zomer werd Olmo tot de laatste dag van de transferperiode serieus in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Ook Atlético Madrid en Tottenham Hotspur werden aan hem gelinkt. Inmiddels gaat ook Barcelona zich mengen in de strijd om de handtekening van de 21-jarige Spanjaard.

Fabian Ruiz is in beeld om het middenveld te versterken indien Ivan Rakitic en Arturo Vidal komende zomer vertrekken, terwijl Emerson een concurrent van rechtsback Nelson Semedo moet worden.