'Cardiff in beroep tegen uitspraak; Nantes krijgt geen geld voor overleden Sala'

'Cardiff in beroep tegen uitspraak; Nantes krijgt geen geld voor overleden Sala'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 10:48wo 02-10-2019 om 10:48

Cardiff gaat in beroep tegen de uitspraak van het CAS. De arbitragecommissie in Lausanne legde de Welshe club op dat het de eerste betaling van zes miljoen euro aan Nantes moest overmaken voor de overleden Emiliano Sala, maar daar wil Cardiff niet aan.

The Bluebirds hebben de uitspraak volgens de BBC aangevochten, omdat zij vinden dat de Argentijn nog niet officieel speler van Cardiff was toen hij overleed. De achttien miljoen euro die zij ontvingen voor Sala willen ze dus niet terugbetalen aan Nantes, waar de spits daarvoor onder contract stond. De deal tussen de twee clubs zou niet bindend zijn volgens Cardiff.

Het Engelse medium schrijft dat de tweede betaling in januari 2020 al overgemaakt zou moeten worden, maar het is niet de verwachting dat de club uit Wales dan wel over de brug komt met het geld. Nantes vindt dat Sala officieel speler van Cardiff was nadat hij een contract tekende en dat de Argentijn dus geen speler meer was van Nantes toen hij overleed. Daarom stellen de Fransen recht te hebben op het hele transferbedrag.

Emiliano Sala (28) en piloot David Ibbotson (59), wiens lichaam nog altijd niet is gevonden, stortten op 21 januari van dit jaar neer in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland, twee dagen nadat de transfer van Nantes naar Cardiff bekend werd gemaakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp jij de handelswijze van Cardiff?

Ja, het is hun goed recht
42%
Nee, dit is schandalig
58%
(718 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws