Langdurige schorsing dreigt voor Bernardo Silva na 'grapje' over ploeggenoot Mendy

Langdurige schorsing dreigt voor Bernardo Silva na 'grapje' over ploeggenoot Mendy

02-10-2019 11:20 Laatste update: 11:55
106

Bernardo Silva moet vrezen voor een langdurige schorsing. De Manchester City-speler plaatste een tijd terug een foto van ploeggenoot Benjamin Mendy online, waarin hij de Fransman vergeleek met een poppetje op de verpakking van de in Spanje en Portugal verkrijgbare snoepjes Conguitos.

Dat meldt Manchester City op de clubwebsite. De FA heeft besloten om de Portugees te gaan vervolgen vanwege de actie. Een groot aantal personen vond het Twitter-bericht van Silva racistisch, maar coach Pep Guardiola nam het al snel op voor zijn speler. "Er zijn genoeg voorbeelden van afbeeldingen met blanke mensen in een vergelijkbare foto", vertelde hij eerder al aan de BBC. "De reactie van Mendy was duidelijk, ze zijn voortdurend grapjes aan het maken met elkaar", aldus Guardiola.

In Engeland wordt gesproken over een maximale schorsing van maar liefst zes duels. Nu de FA daadwerkelijk stappen gaat ondernemen moet daar ook serieus rekening mee worden gehouden. Silva heeft nog tot 9 oktober om te reageren op de aanklacht van de voetbalbond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie