'Natuurlijk had ik Matthijs de Ligt graag hier bij FC Barcelona gezien'

'Natuurlijk had ik Matthijs de Ligt graag hier bij FC Barcelona gezien'

02-10-2019 13:40
28

Frenkie de Jong vindt dat Matthijs de Ligt het uitstekend doet bij Juventus. Het lukt de FC Barcelona-middenvelder nog niet om alle wedstrijden van De Ligt te zien, hij zag er tot nu toe twee.

"Ik heb niet alle wedstrijden van hem gezien, dus ik kan niet alles analyseren", zegt De Jong tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik heb de wedstrijden tegen Fiorentina en Atlético Madrid gezien. Hij heeft het uitstekend gedaan. Tot dusver speelt hij veel. Hij doet het goed, dus hij is goed begonnen. Het is nog een erg jonge speler. Dat je op zo'n leeftijd (20, red.) al bij een club als Juventus speelt, is heel goed."

De Jong en De Ligt konden deze zomer uit veel clubs kiezen. "Natuurlijk had ik hem graag hier bij Barça gezien, maar ik heb daar niets over gezegd. Het was zijn keuze die hij moest nemen met zijn familie, zaakwaarnemer en iedereen dichtbij hem."

"Hij koos voor Juventus. Dat is een goede keuze, vind ik. Juventus is een van de grootste clubs ter wereld en hij speelt op het moment ook veel. Het Italiaanse voetbal draait zeker niet alleen maar om verdedigen, maar je weet wat ze zeggen: ze verdedigen daar erg goed. Hij kan daar veel leren. Het was een goede keuze van hem."