KNVB gaat in gesprek met Roda JC: Mogen niet direct ingrijpen bij club

KNVB gaat in gesprek met Roda JC: "Mogen niet direct ingrijpen bij club"

02-10-2019 17:59 Laatste update: 18:02
54

De KNVB, de gemeente Kerkrade en de Keuken Kampioen Divisie gaan in gesprek met Roda JC vanwege de bestuurlijke chaos. De voetbalbond stelt in een statement dat de huidige situatie bij Roda JC 'zorgwekkend is'.

Er heerst een bestuurlijke crisis bij Roda JC, waar de Mexicaanse directeur en beoogd eigenaar van de club Mauricio Garcia de la Vega afgelopen weekend het stadion werd uitgezet door fans vanwege het feit dat hij nog geen euro in de club heeft gestoken, en tegelijkertijd wel geld uit de club trekt. Volgens de KNVB heeft 'de organisatorische stand van zaken bij Roda JC uiteindelijk invloed op de competitie waarin de club uitkomt en de continuïteit van één van de 34 betaaldvoetbalorganisaties in Nederland.'

"We voelen ons betrokken bij een klassieke club in ons betaald voetbal, eentje met zijn wortels diep in de Oostelijke Mijnstreek", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde in een verklaring. "De KNVB staat klaar om waar mogelijk Roda JC te helpen. Dat zullen we doen binnen de kaders die we daarvoor hebben. We mogen niet direct bij een club ingrijpen maar willen wel kijken wat we samen met de andere partijen kunnen doen om Roda JC terug in balans te brengen."

Competitiemanager Jan Bluyssen laat wel weten dat de situatie niet makkelijk is. "Het brengt ons wel in een ingewikkelde situatie, omdat hier drie losse elementen samenkomen. Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC", aldus Bluyssen.