Klaassen zei nee tegen transfer: 'Wilde niet na een jaar weg bij Werder Bremen'

Klaassen zei nee tegen transfer: 'Wilde niet na een jaar weg bij Werder Bremen'

03-10-2019 20:29
15

Davy Klaassen vindt de lofuitingen aan het adres van Werder Bremen na het 2-2 gelijkspel tegen Borussia Dortmund overdreven. Klaassen denkt dat de remise tegen de nummer twee van Duitsland als incidenteel wordt bestempeld.

Werder Bremen staat na zes Bundesliga-duels op de elfde plek in Duitsland. Er heerst veel zelfvertrouwen bij de club. "De trainer verwacht het van ons", zegt Klaassen tegen BILD. "Als je omhoog wilt, zal dat ook moeten. Natuurlijk is 2-2 tegen Borussia Dortmund geen slecht resultaat voor ons, maar uiteindelijk moet dat gewoon vaker gebeuren. Het werd gevierd alsof we iets bereikt hadden."

Wedden

Meer odds

"Ja, ik vond het wat overdreven. We willen niet dat dit een verrassing is. We moeten ons niet kleiner maken dan we zijn en gaan overal heen om te winnen. Dat is de juiste instelling", zegt Klaassen. Klaassen heeft de winnaarsmentaliteit meegenomen uit Amsterdam. "In de jeugd had je continu de druk om te winnen en moest je de beste zijn. Als je zo denkt, word je uiteindelijk ook de beste."

Klaassen voelt zich in Duitsland als een vis in het water en ging afgelopen zomer bewust niet in op belangstelling van SS Lazio. "Ik zei tegen m'n zaakwaarnemer dat ik niets wilde horen. Ik wilde niet na een jaar weer vertrekken, omdat Werder me het vertrouwen heeft gegeven na een lastige periode in Engeland (bij Everton, red.). Dat betekende veel voor me."