Arsenal walst over Standard Luik heen, De Jong niet bij selectie Sevilla

03-10-2019 23:05
33

Arsenal gaat na twee speelronden aan kop in Groep F van de Europa League. Standard Luik werd in het Emirates Stadium op een ruime 4-0 nederlaag getrakteerd. Sporting Portugal, tegenstander van PSV, won van LASK Linz.

Arsenal - Standard Luik 4-0
Arsenal, dat met een B-team aan de wedstrijd begon, denderde in razend tempo over Standard Luik heen. Al na 22 minuten spelen stond het 3-0 door debutant Gabriel Martinelli (2x) en Joseph Willock. Standard kwam er in Engeland geen moment aan te pas en leek vooral een vernedering te willen voorkomen. Voor de winst werd allang niet meer gespeeld.

Arsenal zag na de 3-0 geen reden om het gaspedaal in te trappen en deed het rustig aan. In de tweede helft werd het nog 4-0 door Dani Ceballos, op aangeven van Martinelli. Daar bleef het bij. Arsenal staat op zes punten, Standard Luik blijft op drie punten staan.

Sporting - LASK 2-1
Sporting Portugal verloor het eerste groepsduel van PSV, maar heeft nu alsnog de eerste drie punten binnen. Overtuigend was het echter niet: LASK Linz verloor in Portugal met 2-1. De club uit Oostenrijk kwam na zestien minuten wel op 0-1 door Marko Raguz, maar in de tweede helft herstelde Sporting de schade.

Bruno Fernandes bediende Luiz Phellype na iets minder dan een uur. Vijf minuten later was het andersom en bediende Phellype Fernandes. Sporting was vervolgens de betere partij, maar weigerde dat uit te drukken in de score.

PSV gaat na twee duels aan kop en heeft zes punten. Sporting en LASK staan tweede en derde met drie punten.

Sevilla - APOEL Nicosia 1-0
Zonder Luuk de Jong heeft Sevilla ook de tweede groepswedstrijd weten te winnen. De ploeg van Julen Lopetegui had Javier Hernández nodig om APOEL Nicosia opzij te zetten. De Mexicaan maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in Andalusië: 1-0. De Jong zat niet bij de selectie van Sevilla en lijkt voorbij te zijn gestreefd door Hernández.

Hernández haalde na zeventien minuten de trekker over. Dat gebeurde op aangeven van Mounir El Haddadi, die de bal perfect klaarlegde bij de tweede paal. Hernández liep de bal binnen. Sevilla staat op zes punten. APOEL stelt teleur en heeft na twee duels nog geen punt verzameld.