Bergwijn blijft rustig: 'Komen vanzelf weer, heb vaker in zo'n situatie gezeten'

Bergwijn blijft rustig: 'Komen vanzelf weer, heb vaker in zo'n situatie gezeten'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 07:17vr 04-10-2019 om 07:17

Steven Bergwijn was tegen Rosenborg niet betrokken bij de PSV-doelpunten, maar de vleugelaanvaller maakt zich geen zorgen. Volgens hem komen die doelpunten vanzelf weer en is het heerlijk om deel uit te maken van de voorhoede van de Eindhovenaren.

"Het is altijd balen wanneer je niet scoort, maar het belangrijkste is dat je die wedstrijd wint", zegt een zelfverzekerde Bergwijn tegen het Eindhovens Dagblad. "En die goals komen vanzelf wel weer, ik heb vaker in zo'n situatie als deze gezeten. Ik maak me niet druk"

Bergwijn is blij met de speelwijze van PSV. "We krijgen van de trainer alle vrijheid, als de posities maar bezet zijn. Het is zeker lekker om in deze ploeg te spelen." De aanvaller vindt dat zijn team de hele wedstrijd domineerde, maar dat de eerste helft het beste was. "Toen hadden we het helemaal onder controle. De tweede helft eigenlijk ook wel, maar dan is het jammer dat je die tegengoal krijgt. Maar we raakten niet in paniek en maakten we er gelukkig nog eentje bij."

Zondag neemt PSV het in de Eredivisie op tegen het VVV-Venlo van Robert Maaskant. "VVV is een belangrijk duel, thuis moeten we altijd winnen", aldus Bergwijn. Over de reeks wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin er onder andere gelijk werd gespeeld tegen Ajax, is hij duidelijk. "We hebben tot nu toe een goed blok gedraaid. Maar we moeten het wel goed afsluiten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws