'We willen met mijn lichaam op het randje tussen atletisch én sterk balanceren'

'We willen met mijn lichaam op het randje tussen atletisch én sterk balanceren'

04-10-2019 08:59
40

Teun Koopmeiners maakte donderdagavond indruk tijdens AZ-Manchester United: de in Castricum geboren linkspoot strooide met passes, maar schuwde de duels op het middenveld ook niet. De fysieke ontwikkeling van de AZ-captain is niet gebaseerd op toeval, liet hij na de 0-0 in Den Haag weten aan De Telegraaf.

Koopmeiners had vooral in zijn jonge jaren een snelle neiging tot overgewicht en moet nog steeds uitkijken met wat hij eet. "Er is een dunne lijn tussen massief worden of atletisch zijn", legt hij uit. De aanvoerder werkt nauw samen met Niels Kok, de inspanningsfysioloog van AZ. "We proberen met mijn lichaam op het randje te balanceren tussen een atletisch én zo sterk mogelijk lijf. Daardoor voel ik me topfit."

De middenvelder kon mede door zijn uitstekende fysieke staat uitblinken tegen Manchester United, maar had weinig reden om daarvan te genieten. Met een punt tegen The Mancunians kreeg AZ te weinig, vond Koopmeiners. "Goed spelen tegen ManU is geen prestatie, winnen wel. Dus zaten we net te balen in de kleedkamer", concludeerde hij na afloop.